Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Avertismentul directorului OMS pentru tineri: Nu vă considerați invincibili

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 martie 2020 Etichete: , , , ,

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă susținută online la Geneva,  i-a avertizat pe tineri că noul coronavirus îi poate afecta și pe ei, cu toate că cele mai vulnerabile în fața maladiei sunt persoanele de peste 50 de ani.

„Nu sunteţi invincibili, acest virus vă poate conduce la spital timp de săptămâni şi poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviţi, alegerile pe care le faceţi în deplasările voastre pot fi o problemă de viaţă sau de moarte pentru altcineva”, a declarat Adhanom Ghebreyesus potrivit Mediafax.

Adhanom Ghebreyesus a declarat că deși persoanele vârstnice sunt cele mai afectate de COVID-19, tinerii nu ar trebui să neglijeze efectele acestei maladii.

„Unul din lucrurile pe care le-am învăţat este că deşi persoanele vârstnice sunt cel mai dur afectate de maladie, tinerii nu sunt scutiţi şi o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au trebuit să fie spitalizate”.

Declarațiile lui Adhanom Ghebreyesus vin pe fondul în care în ultimele zile situația pandemiei de COVID-19 s-a înrăutățit. Bilanțul cazurilor a depășit 200 de mii, iar peste 9 mii de oameni au decedat din cauza virusului.

Sursa foto: Politico.eu

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/avertismentul-directorului-oms-pentru-tineri-nu-va-considerati-invincibili/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *