Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Încă o demisie din USR / Drulă: Din informațiile mele, vor mai fi colegi care vor face acest gest UPDATE

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 14 iunie 2022

UPDATE Contactat de Main News, Cosmin Poteraș a precizat că se va alătura partidului anunțat de Dacian Cioloș, REPER. Senatorul a mai afirmat, totodată, că nu se mai regăsește în USR.

„Eu am avut astăzi un anunț intern pentru colegi, ca să nu-i iau prin surprindere, dar mâine se va întâmpla (demisia – n.red.) și da, o să merg în direcția noului partid REPER. Nu o să enumăr nemulțumirile, pentru că au tot fost aruncate în spațiul public. Nu intenționez să continui scandalul din ultimele zile.

Am ascultat declarația președintelui USR în care ne vorbea de demnitate. Eu consider că în momentul în care pleci de la un partid mult mai bine cotat în sondaje și nu tranzacționezi nimic, pur și simplu iei o decizie de a pleca din organizație, pentru că principiile tale nu se mai întrepătrund cu cele ale partidului, asta înseamnă tocmai că este un gest de demnitate.

Nu împărtășesc opinia dumnealui. Nu fac gestul acesta ca să lovesc în USR, cum spune dl președinte ci, pur și simplu, consider că locul meu nu mai este aici. S-au încălcat prea multe din principiile mele și nu mai pot să fac parte din partid”, a declarat Cosmin Poteraș pentru Main News.

Poteraș a mai adăugat că nu ar fi plecat din USR, dacă lucrurile „erau ok” în partid.

„Eu întotdeauna am disociat cele două decizii. Pentru mine una este decizia de a pleca din partidul în care ești, USR, și alta este decizia de a te alătura altui proiect. Că puteau să apară 7-8 proiecte. Dacă lucrurile erau ok în USR, probabil că nici gestul meu nu se întâmpla”, a mai explicat parlamentarul.

Știrea inițială

Senatorul Cosmin Poteraș a demisionat din Uniunea Salvați România (USR), a anunțat Cătălin Drulă, președintele interimar al formațiunii, într-o conferință de presă susținută marți, 14 iunie. Drulă a menționat că, din informațiile pe care le are, în zilele următoare vor demisiona și alți colegi de partid.

Însă liderul interimar al USR a dat asigurări că sunt puțini, raportându-se la cei 80 de parlamentari USR.

„Sunt câțiva colegi care, din păcate, nu mai doresc să continue în acest proiect, deși au fost votați în numele acestui proiect. Sunt puțini relativ la cei 80 de parlamentari pe care-i are USR. Câțva, cum spuneam. Chiar astăzi și-a anunțat demisia un coleg de la Senat, Cosmin Poteraș. Din informațiile pe care le am, în următoarele zile vor mai fi câțiva care vor face acest gest”, a declarat, marți, Cătălin Drulă.

Totodată, el a spus că este regretabil ce se întâmplă zilele acestea în partid, totul fiind, de fapt, un plan „gândit și executat de Dacian Cioloș”, „un plan lipsit de demnitate”, a opinat Drulă.

„Ceea ce însă este regretabil este că ceea ce urmează să vedeți în următoarele zile cu acești câțiva colegi – repet, avem 80 de parlamentari și peste 90% rămân în această construcție – este că este un plan la mijloc, gândit și executat de Dacian Cioloș, un plan lipsit de demnitate, după părerea mea. Un plan care îi folosește pe acești oameni ca să câștige prin distrugere. Îi forțează pe acești oameni să devină traseiști, la modul unul pe zi. Mi se pare un gest nedemn. Mai rău, proiectează această lipsă de demnitate și asupra unor oameni care au fost în acest proiect până acum. Au fost aleși, au primit încrederea alegătorilor ca să legifereze, ca să fie parte din proiectul pe care noi l-am propus. Noi am propus un proiect de unire, consolidare.

Eu am înțeles încă din februarie că lui Dacian Cioloș îi lipsește dorința de a construi, la modul că au apărut o serie de renunțări, una după alta, dar, după părerea mea, dacă nu poate depune acest efort de construcție, decența ar trebui să-i spună să se retragă și, în schimb, vedem că alege un efort de distrugere. Nu ne va afecta. Am încredere în colegii mei”, a adăugat fostul ministru al Transporturilor.

Context

Dacian Cioloș, Ramona Strugariu, Alin Mituță, Dragoș Tudorache și Dragoș Pîslaru au anunțat marți, 31 mai, că vor pleca din USR și că vor înființa un nou partid – „Reînnoim Proiectul European al României” (REPER).

Zilele trecute, News.ro relata că cel puţin zece parlamentari USR, printre care Andrei Lupu, Simina Tulbure, Oana Camberra, Ştefan Pălărie, l-ar putea urma pe Dacian Cioloş la noul său partid, REPER.

Surse din USR au declarat că deputaţii Andrei Lupu, Simina Tulbure, Oana Cambera, Alin Prunean, Lorant Sas, Cristina Rizea ar putea opta pentru REPER.

De asemenea, senatorii Ştefan Pălărie, Cristian Borde, Dragoş Popescu, Cosmin Poteraş ar lua şi ei în calcul părăsirea USR în favoarea REPER, au mai spus sursele citate.

Europarlamentarul Dragoş Pîslaru a declarat săptămâna trecută că se vor alătura şi parlamentari USR noului proiect politic REPER, anunţat de Dacian Cioloş, alături de cinci eurodeputaţi. El a mai spus că un număr consistent de parlamentari şi-a anunţat deja sprijinul pentru noul proiect şi că sunt de ordinul zecilor cei care vor pleca din USR.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW