Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Încă două locuri de înmormântare în masă descoperite în Izium

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Alte două situri de „înmormântare în masă”, unde se află cadavrele a sute de persoane, au fost descoperite în orașul Izium, pe care Kievul l-a recucerit în această lună, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Declarația a fost făcută într-un interviu pentru CBS publicat duminică noapte. Liderul de la Kiev a cerut, de asemenea, mai multă presiune susținută prin sancțiuni asupra Rusiei.

Autoritățile ruse nu au comentat încă afirmația lui Zelenski privind descoperirea a încă două locuri de înmormântare în masă. Moscova neagă în mod regulat comiterea de atrocități în războiul din Ucraina sau că ar fi vizat civili.

„Astăzi am primit mai multe informații… Au găsit încă două gropi comune, gropi mari, cu sute de oameni… Este vorba despre (micul) oraș Izium”, a declarat Zelenski.

„Sancțiunile trebuie să continue. Aceste sancțiuni vor avea un impact politic, dar și financiar”, a subliniat președintele ucrainean.

După luni de zile de ocupație rusă, autoritățile ucrainene au descoperit la începutul acestei luni un loc de înmormântare de mari dimensiuni lângă un cimitir dintr-o zonă împădurită din Izium și au lansat o anchetă privind circumstanțele morților.

Săptămâna trecută, acestea au finalizat exhumarea cadavrelor a 436 de persoane. Majoritatea dintre acestea păreau să fi avut o moarte violentă și existau indicii preliminare că 30 dintre ele au fost torturate, a declarat guvernatorul regional.

Șaptesprezece soldați au fost, de asemenea, exhumați dintr-o groapă comună de la fața locului.

CITEȘTE ȘI Kremlinul a catalogat acuzațiile referitoare la groapa comună de la Izium drept „minciuni”: Este același scenariu ca la Bucea

Foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii