Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Impactul deciziei României de a reduce prezența diplomatică a Rusiei: Ucraina „aplaudă”, oficialii de la Moscova au discurs virulent

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 9 iunie 2023 Etichete: , , ,

Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, a postat un mesaj pe Twitter în care își exprimă aprecierea față de decizia României de a cere Ambasadei Rusiei de la București să-și reducă personalul diplomatic.

„Aplaud mișcarea României de a reduce semnificativ prezența diplomatică a Rusiei. Singura reacție adecvată la comportamentul Moscovei este o izolare politică și economică severă. România este un bun exemplu”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter.

Reacția oficialului de la Kiev vine după ce Ministerul Afacerilor Externe a cerut Rusiei reducerea personalului diplomatic de la Bucureşti, la un nivel apropiat de cel al reprezentării româneşti la Moscova.

Ambasadorul rus a fost informat că, în cel mult 30 de zile, posturile de diplomaţi trebuie reduse cu 21, iar cele de personal tehnico-administrativ cu 30. În caz contrar, vor fi retrase acreditări, spun reprezentanții Diplomației Române.

Cum a primit Rusia decizia României de a-i trimite pe diplomați acasă

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Federația Rusă, a reacționat la decizia României. Potrivit oficialilor de la Moscova „răspunsul va fi asemător.

„Considerăm această decizie ca fiind un alt act ostil ce duce la degradarea şi mai mult a relaţiilor bilaterale care, ca urmare a eforturilor Bucureştiului, se află deja într-o stare deplorabilă. Încercarea de a justifica astfel de acţiuni cu acuzaţii false la adresa Rusiei din cauza operaţiunii sale militare speciale este ipocrită, reflectă sprijinul imoral al României pentru regimul nazist de la Kiev şi contribuie la prelungirea conflictului din Ucraina şi la creşterea numărului de victime şi distrugeri. Demersul românesc nu va rămâne fără răspuns. Măsuri specifice vor fi anunţate în timp util“, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-o declaraţie postată pe site-ul MAE rus, preluată și de agenția AP News.

Sursă foto: Facebook

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW