Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


România a decis reducerea personalului diplomatic al Federației Ruse din țară

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 8 iunie 2023

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat joi, 8 mai, că România a luat decizia de a reduce personalul diplomatic și tehnico-administrativ al Federației Ruse în țară, într-o întâlnire dintre ambasadorul Rusiei la București și secretarul de stat pentru afaceri strategice, se arată într-un comunicat de presă al diplomației române. 

Potrivit deciziei autorităților române, Federația Rusă va trebui să înregistreze o scădere a numărului de posturi în România cu 51 de poziții, dintre care 21 de posturi de diplomat și 30 de posturi de personal tehnico-administrativ. Astfel, numărul efectiv al personalului rus aflat la post în România trebuie redus cu 40 de persoane, incluzând 11 diplomați și 29 de persoane din personalul tehnico-administrativ.

„Decizia (…) reflectă nivelul actual al relațiilor bilaterale, reduse drastic de România după declanșarea de către Federația Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei”, mai arată sursa citată.

Partea rusă are un termen de maxim 30 de zile pentru a pune în aplicare decizia de reducere a personalului. În cazul în care acest termen nu va fi respectat, Ministerul Afacerilor Externe al României va lua măsuri pentru retragerea acreditării unor membri ai personalului diplomatic și tehnico-administrativ al Federației Ruse în România, în vederea asigurării respectării plafonului stabilit pentru limitarea personalului rus în țară.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW