Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Imagini cu scrisori scrise de copii, afișate la conferința PSD / Reacția Administrației Prezidențiale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 iulie 2020 Etichete: , , ,

 În conferința de presă a PSD susținută, marți, de Gabriela Firea, au fost derulate imagini cu câteva scrisori scrise de copii care, susțin social-democrații, ar fi fost trimise de cei mici președintelui Klaus Iohannis. Administrația Prezidențială a transmis că scrisorile copiilor prezentate de PSD și Gabriela Firea nu au ajuns la Klaus Iohannis.

Gabriela Firea a lansat o serie de critici la adresa Guvernului Orban pentru că a mărit alocațiile copiilor cu 15% în loc să le dubleze.

„Protestăm energic față de declarațiile făcute de reprezentanții guvernului care au spus că alocațiile pentru copii se vor majora doar cu 15%, asta în cazul în care avem o lege care spune că alocațiile trebuie dublate, lege promulgată și de președinte(…)Considerăm că este o lipsă de respect față de copiii din România, față de familiile din România și cei 15% nu acoperă nici măcar scumpirile la fructe și legume. Ni se spune că nu sunt bani. Eu cred că este vorba despre prioritizarea cheltuielilor. Aceasta este treaba și răspunderea Guvernului. Protestăm energic față de blocarea dublării alocațiilor față de guvern. Spun că nu sunt bani dar bani se găsesc pentru orice altceva(…)Și eu sunt mamă, la început am avut venituri mici știu ce înseamnă pentru o familie. Este absolut necesar ca toate alocațiile să fie dublate. La Primăria eu am făcut eforturi susținute pentru a fi aproape de toate familiile din Capitală”, a declarat Gabriela Firea.

Răspunsul Administrației Prezidențiale

Administrația Prezidențială a menționat că scrisorile copiilor prezentate de PSD și Gabriela Firea nu au ajuns la Klaus Iohannis.

„Până în prezent, la Administrația Prezidențială nu au fost primite scrisorile menționate în solicitarea dumneavoastră”, a transmis departamentul de comunicare de la Palatul Cotroceni, conform Digi24.

Cotext

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, luni, că majorarea alocațiilor pentru copii va începe de la 1 august cu 15%.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *