Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


IGSU, mesaj către opinia publică în contextul imaginilor din Colectiv: Salvatorii au fost supuși unei presiuni uriașe/Sunt acuzați pe nedrept

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2019 Etichete: , ,

Salvatorii au fost supuși unei presiuni publice uriașe din momentul în care au apărut imaginile de la momentul intervenției incendiului de Colectiv, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), într-un mesaj pe Facebook.

În mesajul postat pe pagina de socializare IGSU spune că liderii Inspectoratului sunt acuzați pe nedrept de către opinia publică că au ascuns o probă pentru dosar.

„Toată lumea arată cu degetul spre pompieri!

Istoria se repetă în fiecare an! În ultimele zile, salvatorii au fost supuși unei presiuni publice uriașe! De ce? Pentru că se contesta public modul lor de intervenție la incendiul din 30 octombrie 2015 și sunt acuzați pe nedrept de ascunderea unor probe. Să nu uităm eforturile pe care le-au depus și le depun zilnic pompierii, precum și miile de vieți salvate în fiecare an. Și ei sunt oameni! Îi vedeți la incendii, inundații, cazuri de prim ajutor, accidente, absolut în toate situațiile în care sunt solicitați. Credeți că ei merită asta?

Dragi colegi, să vă purtați cu demnitate haina militară, să plecați în misiuni cu același curaj și determinare ca și până acum, să rămâneți o familie și să vă respectați nobilul scop in salvarea de vieți! Rămâneți fideli crezului vostru și fiți aproape de oamenii care au nevoie de voi!”, transmite IGSU, într-un mesaj pe Facebook.

Jurnaliștii de la Libertatea au publicat o înregistrare video de 20 minute în care se arată modul în care pompierii de la ISU au acționat în seara de 30 octombrie 2015, când zeci de tineri au fost murit și au fost răniți în incendiul din Clubul Colectiv. Imaginile filmate de un pompier care a ajuns cu prima echipă au fost ascunse până în prezent și nu au fost predate nici măcar procurorilor.

Într-o conferință de presă susținută, joi, de conducerea IGSU, reprezentanții pompierilor au declarat că nu au predat imaginile din clubul Colectiv „pentru că nu li s-a solicitat explicit” acest lucru și că „imaginile cu impact emoțional major nu sunt date din oficiu”. Mai multe detalii aici.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW