Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Ierarhia de admitere la liceu va fi publicată astăzi

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 5 iulie 2023 Etichete: , , , , ,

Ierarhia de admitere la liceu 2023 va fi publicată astăzi, 5 iulie,  la ora 18.00, de Ministerul Educației, după ce această instituție a gafat marți seară și a postat mediile elevilor ordonate după rezultatele de absolvire a gimnaziului, nu după cele obținute la Evaluarea Națională, așa cum prevede procedura de departajare a absolvenților clasei a VIII-a.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Florin Lixandru,  a dat asigurări  că ierarhia publicată va fi ștearsă și va fi republicată astăzi, după ce s-au constatat erorile. Rezultatele vor fi vizibile pe edu.ro.

„Am luat legătura cu cei care se ocupă de aplicație pentru a verifica încă o dată dacă este respectată ordinea criteriilor de departajare. Accesul la ierarhie va fi blocat până se vor finaliza verificările. Termenul de publicare este 5 iulie”, a precizat Florian Lixandru, pentru Edupedu.ro.

În perioada 6-17 iulie ac, se completează opțiunile în fisele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginţii claselor a VIII-a. Este important ca aceste opțiuni să fie completate cu atenție, deoarece orice greșeală poate duce la o repartizare nedorită. De asemenea, absolvenții care doresc să participe la admiterea în alt județ trebuie să depună/transmită fisele conform procedurii stabilite, precizează Ministerul Educației.

Cum sunt departajați absolvenții clasei a VIII-a

În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați în funcție de următoarele criterii folosite în ordine:

a) nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale;

b) nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale;

c) nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor art. 10 din Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011—2012, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011—2012, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.

CITEȘTE ȘI:  Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost afișate

Sursă foto: Inquam Photos Bogdan Dănescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW