Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Hostel din Voluntari, fără autorizaţie de securitate la incendiu şi fără instalaţii de stingere a incendiilor, închis de pompieri

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 19 ianuarie 2024

Un hostel din Voluntari a fost închis de pompieri vineri, 18 ianuarie, întrucât funcționa fără autorizaţie de securitate la incendiu şi fără instalaţii de stingere a incendiilor, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF)

„În mod concret, unitatea de cazare în regim de hostel nu deține autorizație de securitate la incendiu, nu este echipată cu instalații de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare și avertizare a incendiului în concordanță cu valoarea de referință, respectiv nu este echipată cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanţă cu valoarea de referinţă”, au transmis pompierii.

Administratorul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 100.000 lei.

ISU București-Ilfov a efectuat de la începutul anului 36 de acțiuni de control pe linia apărării împotriva incendiilor la unitățile de turism. Pe timpul controalelor au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale, dintre care 64 de amenzi, în cuantum total de 684.500 lei.

De asemenea, o pensiune din Bragadiru a fost închisă pentru încălcarea gravă a cerințelor de securitate la incendiu.

Opt oameni și-au pierdut viața în cea de-a doua zi de Crăciun într-un incendiu izbucnit la pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani, județul Prahova.

Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu, obligatorie conform legii. Prin urmare, activitatea sa ar fi trebuit sistată. Cu toate acestea, societatea care administra Ferma Dacilor, controlată de interlopul Cornel Dinicu, a scăpat doar cu avertismente din parte autorităților venite în control. După producerea tragediei, Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a anunțat că va sesiza Parchetul general pentru mai multe nereguli constatate, în timp ce Direcția Națională Anticorupție a redeschis un dosar penal pe numele unor angajați ISU Prahova, acuzați de luare de mită în urma unor controale.

În același dosar au fost puși sub acuzare fostul primar la comunei Gura Vadului, Constantin Lungu (PSD), dar și actualul edil, Nicolae Marius Sora (PNL). Social-democratul este acuzat că a emis a emis două certificate de atestare a edificării sau extinderii construcției fără să verifice dacă condițiile prevăzute de lege au fost respectate.

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW