Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Hala veche de la Obor a fost închisă de inspectorii de la ANPC. S-au găsit produse alterate puse la vânzare dar și multă mizerie

By Andreea Traicu , in Fara categorie Stirile zilei , at 22 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Inspectorii ANPC au închis duminică Hala veche de la Obor unde au găsit produse alterate, mizerie, vitrine frigorifice vechi și murdare. În timpul controlului, s-au descoperit produse congelate din pește și carne care erau ținute în mizerie și la temperaturi mult prea mari. Hala, plină de excremente de șobolani, reprezenta o adevărată sursă de infestare cu microbi a alimentelor comercializate. 

La toate acestea se adaugă indolența angajaților care procesau carne stricată în condiții mizerabile.

„ Lucrurile nu sunt în regulă. Hala este depășită atât din punct de vedere al curățeniei dar și al calității. Lucrurile sunt peste puterea noastră de imaginație. Cantitățile înseamnate excremente de șobolani pe care le-am filmat arată că această zonă este infectată. Vitrinele sunt de prea mult timp în folosință.

Vom aplica aceeași măsură pentru toți operatorii economici. La Hala Obor lucrurile sunt de notorietate, dar nu sunt în regulă. Hala este mult depășită atât din punct de vedere tehnic dar și din punct de vedere al calității prestării serviciilor. Vom lua măsura complementară a oprire a prestării de servicii pentru toată zona de alimentație publică. Lucrurile sunt peste puterea noastră de imaginație. Au fost oprite cantități importante de pește, brânză, carne, pentru condițiile de procesare și depozitare.

Am găsit cantități de excremente de șobolan, vitrinele în care este expusă marfa se află de prea multă vreme în folosință, personalul este unul total necalificat care a uitat regulile minime de igienă”, a declarat, la antena3, directorul ANPC Horia Constantinescu.

Pe de altă parte, se va evalua și activitatea inspectorilor OPC care au fost în control la Hala Obor și nu au luat măsuri astfel că, sub ochii autorităților, acolo se comercializau produse alimentare în condiții mizerabile care puneau în pericol sănătatea celor care cumpărau.

„Toate aceste operațiuni vizează și evaluarea colegilor noștri care ar trebui să se gândească dacă mai colaborează cu noi. Vorbim de evaluări și calificative care pot duce la desfacerea contractului colectiv de muncă”, a mai spus Horia Constantinescu.

foto: news.ro

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com