Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Guvernul se curăţă de oamenii PSD-ului. Abia venit la guvernare, Orban a demis 8 oameni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Miercuri, au fost publicate mai multe decizii de eliberare din funcţie a unor persoane care ocupau funcţii cheie în Guvern. Premierul Ludovic Orban a demis, în prima zi de la venirea la Palatul Victoria, 8 oameni aflaţi în funcţii cheie din Executiv.

Mihnea Daniel Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, ocupa până ieri funcţia de consilier onorific al viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României

„Decizie privind încetarea, la cerere, a calității de consilier onorific al viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, acordată domnului Mihnea-Daniel Năstase”, se arată în MO.

Tudor Buzatu, fiul președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost şi el dat afară din Guvern. Acesta a pierdut funcţia  de secretar de stat.

„Decizie privind eliberarea domnului Tudor Buzatu, la cerere, din funcția de secretar de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului”, conform MO.

Conform deciziilor publicate în Monitorul Oficial au mai fost eliberați la cerere și Adrian Marius Rândunică, secretar de stat Ministerul Muncii, Liana Andreea Negoiță și Florian Popa, secretari de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

Adrian Marius Rândunică este fiul unui poliţist local, a fost preşedintele TSD Brăila, consilier judeţean PSD, membru al Consiliului de Administraţie al HC Dunărea, şeful Centrului de Informare şi Documentare pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Durabilă, conform obiectivbr.ro.

Costin Mihalache, fostul șef al Cancelariei Prim-ministrului demis Viorica Dăncilă, a fost şi el eliberat din funcție. Anterior, el fusese numit în funcţia de director general al companiei de stat care administrează reţeaua de căi ferate din România, CFR SA. În locul său a fost numit Ionel Dancă.

„Decizie pentru eliberarea domnului Costin Mihalache din funcția de șef al Cancelariei Prim-Ministrului, cu rang de ministru”, potrivit MO.

Cătălin-Marian Tutilescu a fost eliberat din postul de secretar de stat la Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Acesta este fiul fostului chestor de poliție Marian Tutilescu. Tatăl său este un personaj controversat, fiind în trecut secretar de stat în MAI.

„Decizie pentru eliberarea domnului Cătălin-Marian Tutilescu, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul Muncii și Justiției Sociale”, conform MO.

Şi Dana-Rozalia Varga şi-a pierdut locul de muncă din Guvern. Aceasta şi-a pierdut postul de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Varga s-a făcut cunoscută în spaţiul public după ce a distribuit pe Facebook o fotografie cu președintele Klaus Iohannis în care era comparat cu Adolf Hitler.

„Decizie privind eliberarea doamnei Rozalia-Dana Varga, la cerere, din funcția de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului”, conform MO.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

Comentarii


  • I just like the valuable info you provide on your articles.
    I will bookmark your blog and test once more here regularly.
    I’m rather certain I will be told plenty of new stuff right here!
    Best of luck for the following!

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 86361 more Information to that Topic: mainnews.ro/guvernul-se-curata-de-oamenii-psd-ului-orban-a-demis-8-oameni-in-prima-zi-de-guvernare/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/guvernul-se-curata-de-oamenii-psd-ului-orban-a-demis-8-oameni-in-prima-zi-de-guvernare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *