Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


USR cere demiterea lui Virgil Popescu din funcția de ministru al energiei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2022

În contextul crizei prețurilor la energie, liderii USR, reuniți luni, 17 ianuarie, în ședința Biroului Național, au solicitat demiterea lui Virgil Popescu din funcția de ministru al energiei.

„Domnilor lideri ai coaliției reveniți cu picioarele pe pământ. Nu de mult, atunci când unii dintre voi erați în opoziție, nu mai pridideați de îngrijorare ipocrită. Acum ați transformat chestiunea facturilor la energie în meci pur politic, iar populația suferă. Domnilor Ciolacu, Cîțu și Ciucă, aveți o coaliție mamut, o majoritate uriașă în parlament și nicio scuză în fața familiilor care lună de lună plătesc tot mai mult. În chestiunea energiei, singura voastră preocupare a fost să umpleți ANRE de sinecuriști inutili. În ceea ce il privește pe ministrul Virgil Popescu, cel care a asistat pasiv la generarea acestei crize, el trebuie înlocuit rapid. Demisie sau demitere, oricare soluție ce poate readuce competența în acea instituție este bună”, a declarat vicepreședintele USR Dan Barna, la finalul ședinței Biroului Național.

Soluțiile propuse de USR

Pe de altă parte, Dan Barna a enunțat principalele măsuri propuse de USR pentru stăvilirea prețurilor.

„Reducerea TVA de la 19% la 5% pentru energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii casnici și non-casnici, pe o perioadă de 6 luni, și eliminarea accizei pe energie electrică. Credit fiscal pentru întreprinderi în cuantumul a jumătate din creșterea facturii la energie și gaze naturale. Exceptarea de la plata certificatelor verzi în factura consumatorului casnic. Nu trebuie să ne recunoașteți meritele, dar sunteți obligați să interveniți rapid în chestiunea facturilor. Aveți o datorie față de români. Mai întâi rezolvați problema facturilor, apoi vă puteți certa cât doriți”, a arătat Dan Barna.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *