Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Guvernul pregătește compensarea facturilor la energie electrică și gaze

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 septembrie 2021

Premierul a anunțat la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 15 septembrie, că Executivul pregătește plafonarea tarifelor la gaze și compensarea facturilor la energie electrică. Ordonanța de urgență anunțată de prim-ministru a fost citită în primă lectură, iar Ministerele Muncii, al Finanțelor și al Energiei urmează să realizeze forma finală.

Sunt mai multe variante la care ne gândim, căutăm cele mai bune soluții(…)IMM-urile și consumatorii casnici să nu plătească toată factura în această iarnă. Referitor la plafonarea la gaze, este important să nu distorsionăm piața, pentru că motivația de a investi pentru companii dispare”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Concret, Virgil Popescu, ministrul Energiei, a explicat că, în cazul facturilor la energie, vor fi compensate cele pentru gospodăriile care au un consum mediu lunar cuprins între 30 de kw și 200 de kw, iar statul ar urma să suporte diferența dintre cel mai mic preț de pe piață (0,64 lei/kw) și prețul mediu reglementat(0,82 lei/kw), adică 0,18 lei/kw.

De această măsură ar urma să beneficieze 13 milioane de români, din peste 5 milioane de gospodării, la care se vor adăuga și consumatorii vulnerabili, ce urmează să fie protejați prin lege.

Ministrul Energiei a precizat că se urmărește o reducere de 25% din valoarea facturii la gaze naturale.

Nu trebuie să facă nimic, va apărea direct în factură, în funcție de consum”, a precizat Virgil Popescu.

CITEȘTE ȘI: PSD, inițiativă legislativă pentru plafonarea prețurilor la gaze și electricitate

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW