Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


PSD, inițiativă legislativă pentru plafonarea prețurilor la gaze și electricitate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 septembrie 2021

Partidul Social Democrat a anunțat miercuri, 15 septembrie, că a inițiat un proiect legislativ ce prevede plafonarea prețului la gaze și energie electrică, pe fondul scumpirilor din ultima perioadă. 

Având în vedere creșterea exagerată a prețurilor la energie electrică și la gaze naturale, care afectează un număr foarte mare de consumatori, prețurile la energie electrică și la gaze naturale se plafonează la nivelul mediu al perioadei martie-septembrie 2021, pentru o perioadă de șase luni, pentru consumatorii casnici”, potrivit proiectului inițiat de PSD.

Prin inițiativa social-democraților, statul ar urma să suporte până la 50% din diferența de preț înregistrată în ultimele 6 luni la consumatorii casnici.

Dacă parlamentarii vor adopta proiectul PSD, va fi constituit Fondul național pentru compensarea pierderilor la furnizori, ce va fi finanțat din taxarea cu 50% a profitului înregistrat de producătorii de energie electrică și gaze naturile, dar și de la bugetul de stat.

Prezenta lege se va aplica pe o perioadă de 6 luni de la momentul publicării în Monitorul Oficial, cu posibilitatea prelungirii termenului de aplicare”, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI: Legea consumatorului vulnerabil, adoptată de Parlament

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW