Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Guvernul modifică legea privind Codul Aerian și scutește de taxe aeriene avioanele militare NATO

By news.ro , in Stirile zilei , at 2 martie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, 2 martie, în şedinţa de guvern, că pe agendă se află modificarea legii privind Codul Aerian, prin care „zborurile efectuate de către aeronavele militare înmatriculate în alte state NATO vor fi exceptate de la plata unor categorii de tarife pentru serviciile aeriene”.

„Astăzi, în şedinţa de guvern, vom adopta o serie întreagă de decizii, o parte dintre ele prevede modificarea legii privind Codul Aerian. Practic, zborurile efectuate de către aeronavele militare înmatriculate în alte state NATO vor fi exceptate de la plata unor categorii de tarife pentru serviciile aeriene”, a spus Ciucă.

„În felul acesta, nu va mai fi nevoie de încheierea unor acorduri bilaterale sau multilaterale” a explicat şeful Executivului.

Potrivit premierului, această măsură se înscrie în efortul de a asigura prezenţe aliate, unitare şi echilibrate pe Flancul estic al NATO.

Nicolae Ciucă a mai anunţat că Guvernul va completa atribuţiile Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în concordanţă cu rolul pe care îl va avea în perioada următoare, în coordonarea de reforme şi investiţii specifice PNRR, în domeniul transporturilor.

Foto: Inquam Photos / Costin Dincă

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW