Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Premierul Ciucă: Peste 46.000 de refugiați ucrainieni au rămas în țară, 18.000 sunt copii

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 2 martie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, 2 martie, la debutul ședinței de guvern, că peste 118.000 de refugiați ucrainieni au intrat până miercuri dimineață în România, de când Federația Rusă a invadat țara vecină. Dintre aceștia, 46.400 au rămas în România, 18.000 fiind copii.

Potrivit cifrelor avansate de premier, aproximativ 39% dintre ucrainenii care au intrat în țară au și rămas în România.

„Până la ora 8,00, în această dimineaţă, pe teritoriul României au intrat 118.461 de refugiaţi ucraineni. Dintre aceştia, 70.026 au părăsit teritoriul României. Au rămas în ţară 46.435, ceea ce reprezintă aproximativ 39% din numărul total al cetăţenilor ucraineni care au intrat pe teritoriul României. De asemenea, cred că este important de precizat că 1.070 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil, iar dintre aceştia 476 au rămas în centrele de azil din ţara noastră.

De asemenea, este important să precizăm că din cifra totală de cetățenii ucraineni care au decis să rămână în România, aproximativ 18.000 sunt minori”, a declarat prim-ministrul Ciucă.

El a mai arătat că au fost găsite soluții pentru minorii refugiați, care se vor concretiza „în măsuri”.

„Am căutat și am identificat soluții care se vor concretiza în măsuri pentru a putea să acordăm atenția cuvenită acestor 18.000 de minori. Este foarte important ca activitatea care se desfășoară la nivelul guvernului să poată fi coordonate cu activitatea desfășurată la nivelul autorităților locale și, de asemenea, împreună cu Ministerul afacerilor Externe, suntem în legătură permanentă cu ambasada Ucrainei la București, astfel încât să putem să avem datele legate de trasabilitatea și prezența pe teritoriul României a cetățenilor ucraineni”, a adăugat șeful Executivului.

Urmărește LIVE cum se desfășoară a 7-a zi de război în Ucraina.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW