Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


Guvernul israelian începe vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani cu a treia doză

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 29 iulie 2021

Pe fondul creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2, Guvernul israelian va începe duminică vaccinarea cu a treia doză a persoanelor de peste 60 de ani, cele care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. 

Potrivit Jerusalem Post, comitetul de vaccinare din cadrul Ministerului Sănătății a votat cu majoritate absolută administrarea unei a treia doze a vaccinului Pfizer persoanelor de peste 60 de ani, în ciuda faptului că Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) nu și-a dat încă acordul în privința utilizării acestei scheme.

Varianta Delta a coronaviruslui s-a răspândit rapid în Israel. În vreme ce majoritatea cazurilor noi sunt persoane tinere, printre care și copii nevaccinați, sunt tot mai mulți vârstnici vaccinați în urmă cu cinci și șase luni care s-au infectat.

Potrivit cercetările preliminare efectuate de Ministerul Sănătății din Israel, vaccinul Pfizer a dovedit o eficacitate de doar 16% împotriva variantei Delta, la persoanele vaccinate în prima parte a campaniei de imunizare.

În Israel, peste 63% dintre cetățeni au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19 în timp ce 59% sunt complet vaccinați.

În România vaccinarea cu a treia doză ar putea debuta în septembrie

Potrivit coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, începând din luna septembrie personalul medical și persoanele vulnerabile ar putea primi, o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. Medicul a explicat că persoanele care au trecut prin boală și s-au vaccinat nu vor avea indicația de a efectua a treia doză.

Pfizer a anunțat că va solicita autorizarea celei de-a treia doze

Pfizer BioNTech intenţionează să solicite în perioada următoare autorizarea pentru o treia doză din vaccinul său împotriva COVID-19, în Statele Unite şi Europa, au transmis reprezentanții companiei în data de 9 iulie. Această doză de rapel este destinată să ofere o protecţie imunitară sporită, rezultatele testelor clinice fiind încurajatoare.

Date preliminare ale studiilor arată că o doză de rapel administrată la 6 luni după a doua doză are un profil de toleranţă coerent, provocând niveluri ridicate de anticorpi neutralizanţi împotriva virusului, inclusiv împotriva variantei Beta, apărută în Africa de Sud.

Sursa foto: BBC

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW