Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul intervine în scandalul dintre soții Șoșoacă și jurnaliștii italieni

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 decembrie 2021

Guvernul României condamnă cu fermitate orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor, potrivit unui comunicat transmis marți, 14 decembrie, de la Palatul Victoria.

Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informații sunt garanții ale unei democraţii consolidate și ale funcționării statului de drept”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.

Precizările Executivului vin în contextul în care sindicatul jurnaliștilor italieni a cerut oficialilor români să prezinte scuze pentru „atacul grav” la adresa corespondentei Rai 1 Lucia Goracci și a colaboratorilor săi, comis de senatorul Diana Șoșoacă și de soțul său.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră inacceptabilă agresarea și sechestrarea jurnalistei Lucia Goracci și a echipei Rai Uno și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest incident, care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”, este concluzia Guvernului.

Intervenții la nivel înalt

Luigi Di Maio, ministrul italian de Externe, i-a cerut ambasadorului Italiei în România să ceară socoteală Guvernului de la București după episodul în care au fost implicați soții Șoșoacă și jurnaliștii italieni, notează RaiNews.

Totodată, Di Maio este cel care ar fi cerut Ambasadei Italiei să intervină pentru a permite eliberarea Luciei Goracci din custodia Poliției Capitalei, ceea ce jurnaliștii italieni descriu drept „o intervenție providențială”, citând surse diplomatice.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • Bună dimineața nu cunosc situația in detaliu sa pot sa mi dau cu părerea cea ce s-a intimplat in biroul doamne-i senator Sosoaca dar vorbesc in general atitudinea domniei sale de intimidare adresindu se :sint senator al României si ca are dreptul ok ai un drept dar nu in strada sa agiți populația mai ales in situația de criza epidemica la ne supunere este destul de grava situația si asa datorita faptului ca omul de rind este speriat si dus in eroare si nu mai stie ce este bine si ce nu!! Iar cu acest scandal internațional, ce pot spune!? Trist dar adevărat domnia sa are alte preocupări in parlament este o doamna capabila dar, dar nu in scandaluri si provacari care nu duce la nimic. Mulțumesc pt. ca ne-at dat ocazia de a ne spune părerea in rest S-auzim de bine.. Mult succes domnului Prim-ministru am inctedere in deciziile corecte pe care le ia. Sărbători fericite tutuoro

  • Noi ce drepturi mai avem în casele noastre doar de a plăti taxe, pentru obrăznicia ,,invitaților”?

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/guvernul-intervine-in-scandalul-dintre-sotii-sosoaca-si-jurnalistii-italieni/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *