Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Un nou depozit GPL deținut de Ionuț Doldurea avea scurgeri de gaze: Prefectul județului Olt: Amenda a fost în cuantum maxim

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 1 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Un nou depozit GPL care aparține lui Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, prezenta nereguli la instalația tehnologică din rezervoare în autocisternă, a anunțat prefectul județului Olt, Mario De Mezzo, astăzi, 1 septembrie. Autoritățile din Caracal  au constatat că erau scurgeri de gaze, ceea ce ar fi însemnat risc de explozie. Ionuț Doldurea, cel care deține și depozitul GPL din Crevedia, unde s-a înregistrat tragedia de săptămâna trecută, a fost sancționat contravențial cu suma de 5000 de lei.

„Este vorba despre scăpări de GPL la instalația tehnologică de transvazare din rezervoare în autocisternă, un robinet defect.

Neconformitățile au fost remediate pe loc, amenda aplicată fiind în cuantum maxim”, a precizat prefectul județului Olt, Mario de Mezzo.

Cauza exploziilor de la Crevedia, în curs de stabilire. Anchetele penale continuă

între timp, anchetele penale continuă, pentru stabilirea cauzei exploziilor de la Crevedia și a vinovaților din acest caz. Reamintim, sâmbătă, 26 august, la stația GPL din Crevedia, administrată de Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă,  s-au produs explozii de proporție, soldate cu trei decese și 55 de răniți.

Acționarul majoritar al firmei care administrează această stație GPL, Ionuț Doldurea, fiul primarului din Caracal, susține că nu știe de la ce a pornit incendiul și nu ar fi autorizat transferul de combustibil între cisterne.

„Nu ne e clar. Dar în niciun caz nu a fost vorba de o țigară cum am auzit. Acolo nu era punct de lucru, nu se comercializa GPL către populație. Se închisese punctul de lucru cu vreo trei ani înainte. Acolo era o parcare și o clădire unde șoferii își făceau pauzele și dormeau și aveau bucătărie și baie.

Nu știu de așa ceva. Noi nu am încuviințat așa ceva(n.r. transferul de GPL dintr-o cisternă în alta)
Erau parcate cisternele. Din păcate, s-a întâmplat într-o sâmbătă, când era mai puțin de muncă și erau mai multe cisterne acolo, parcate. Dacă ar fi fost în timpul săptămânii, nu erau. Așa a vrut Dumnezeu! Sper să ne ierte!”, a declarat Ionuț Doldurea, pentru PRO TV.

Sursă foto: colaj  Facebook 

 

 

Comentarii