Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Guvernul evită majorarea punctului de amendă în plină campanie electorală

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 30 mai 2024

Punctul de amenda va rămâne înghețat, chiar dacă salariul minim pe economie va fi majorat de la 3.300 lei la 3.700 lei, a declarat premierul Marcel Ciolacu, într-o discuție cu jurnaliștii, relatează Economedia. Potrivit informațiilor noastre, o astfel de decizie ar putea fi luată la ședința programată săptămâna viitoare. 

Ultima majorare a punctului de amendă a avut loc în acest an, după 6 ani în care a fost „înghețat”. Potrivit legii, punctul de amendă reprezintă 5% din valoarea salariului minim brut. Prin urmare, după ultima actualizare, a ajuns la 165 de lei.

Acum, în prag de alegeri, deși are nevoie ca de aer de bani la buget, executivul ar evita o creștere de 20 de lei, până la 185 de lei.

Salariul minim va fi majorat

Guvernul urmează să aprobe majorarea salariului minim pe economie de la 3.300 lei la 3.700 lei. Totodată, la propunerea PNL, executivul ar putea majorarea scutirea fiscală acordată salariaților cu salariul minim, de la 200 de lei la 300 de lei.

Prin urmare, dacă ambele decizii vor fi adoptate, salariul minim net va crește de la circa 2.080 de lei la 2.350 de lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii