Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Guvernul, după sentința în cazul șantajării jurnalistei Emilia Șercan: Libertatea presei trebuie protejată

By Diochetanu Andreea , in Justitie Politic Stirile zilei , at 21 iulie 2022

Guvernul României transmite, după sentința de condamnare a celor implicați în amenințarea jurnalistei Emilia Șercan, că libertatea presei trebuie protejată și niciun jurnalist nu poate fi amenințat, intimidat sau agresat.

„Constituția României garantează libertatea de exprimare, care este valoare de bază a unui stat democratic. Este șocantă gravitatea acestui caz, încheiat cu condamnarea celor implicați în amenințarea unui jurnalist de investigație.

Instituțiile responsabile au datoria tragerii la răspundere a celor vinovați în toate investigațiile aflate în derulare. Oricine ajunge să comită astfel de fapte trebuie să răspundă în fața legii”, a transmis Executivul, prin vocea purtătorului de cuvânt, Dan Cărbunaru.

Chestorul Adrian Iacob, fost rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și comisarul-șef Petrică Marcoci, fost prorector al aceleiași instituții, au fost condamnați definitiv joi, 21 iulie, de Curtea de Apel București, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru șantajarea jurnalistei Emilia Șercan.

Cei doi au fost condamnați și la prestarea a 120 de zile de muncă în folosul comunității și la plata a 80.000 lei drept daune morale către Emilia Șercan.

În schimb, Instanța a admis apelul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” împotriva plății în solidar a daunei morale și a cheltuielilor de judecată. Astfel, despăgubirile vor fi plătite doar de cei doi condamnați.

Adrian Iacob și Petrică Marcoci au atacat cu recurs decizia Curții de Apel București de pe 24 mai 2021, raspinsă, astăzi, ca nefondată.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW