Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul ar putea aplica derogări de la sancțiunile internaționale asupra Federației Ruse

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 iunie 2022

Guvernul a aprobat miercuri, 8 iunie, în primă lectură, un proiect de Ordonanţă de urgență care ar acorda posibilitatea aplicării unor derogări de la regimul de sancțiuni internaționale decise împotriva Federației Ruse ca urmare a agresiunii asupra Ucrainei.

Potrivit lui Cărbunaru, proiectul include o serie de măsuri de natură să asigure continuarea regimului sancţionatoriu al Uniunii Europene, aplicat în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina, fără a prejudicia activitatea unor companii din România şi, implicit, locurile de muncă din aceste companii.

„În România au fost afectate ca urmare a acestor sacnţiuni zone precum industria metalurgică, industria auto, industrii care au impact la rândul lor asupra lanţurilor valorice pe orizontală şicare generează efecte multiplicatoare pentru clienţi sau furnizori, iar măsurile introduse în proiect sunt de natură să asigure continuarea activităţii şi să menţină locurile de muncă”, a mai spus Cărbunaru.

Sindicatele cer derogări

Compania cu capital rusesc TMK-ARTROM, producător de ţevi de oţel, controlată de oligarhul rus Dimitri Pumpianski, este vizată de sancţiunile impuse în contextul războiului din Ucraina și riscă să îşi înceteze activitatea în contextul în care la 14 iunie expiră derogările dispuse de Agenţia Naţională de Administrate Fiscală.

Sindicatele cer Guvernului scoaterea societății de sub regimul sancţionator pentru a împiedica încetarea definitivă a activităţii companiei şi pierderea locurilor de muncă pentru 2.600 de salariaţi.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *