Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Guvernul alocă 3 miliarde lei pentru investiții prin PNDL

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 august 2021

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 25 august, o Ordonanță de Urgență privind finanțarea suplimentară cu 3 miliarde lei a proiectelor derulate prin Program Național de Dezvoltare Locală. 

Ministrul Cseke Attila a explicat că suplimentarea de buget este menită să acopere costurile majorării prețurilor materialelor de construcții și a salariilor.

„Sprijinul financiar urmărește deblocarea acelor investiții care riscă să fie întrerupte din cauza cheltuielilor crescute. Avem în prezent 4.423 de investiții în diferite stadii de construcție. Sprijinim proiectele comunităților locale și am luat această măsură pentru a asigura finalizarea acestor investiții”, a subliniat Cseke Attila.

Sorin Ioniță, despre PNDL: Sunt în lucru vreo 12.000 de proiecte. Nimeni nu știe în ce stadiu sunt

Într-o declarație acordată Mainnews.ro, expertul ȋn reforma administraţiei publice Sorin Ioniță, director al think tank-ului Expert Forum, a explicat că marea problemă a PNDL a fost lipsa totală de transparență, fapt ce a dus clientelism politic.

„Problemele la PNDL. În primul rând impredictibilitatea. Faptul că de la un an la altul nimeni nu știe cât se aprobă. Nu există o listă a proiectelor finanțate prin PNDL 1 și 2. Sunt în lucru vreo 12.000 de proiecte. Nimeni nu știe, nici măcar Ministerul Dezvoltării, în ce stadiu sunt acestea. Este o devălmășie totală pentru că așa s-a vrut, iar în situația asta de lipsă de transparență apare clientelismul. Nu se știe de ce a primit un primar și nu a primit celălalt. Nu există nicio explicație rațională”, a explicat Sorin Ioniță.

CITEȘTE ȘI: Negocieri tensionate în coaliție: Înțelegere pentru rectificarea bugetară, nu și pe „PNDL”

Sursa foto: Inquam Photos / Justinel Stavaru 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW