Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Guvernul a aprobat construirea unui nou spital în București 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 27 iulie 2022

Guvernul a aprobat miercuri, 27 iulie, construirea unui nou sediu pentru Spitalul de Urgenţă „Dimitrie Gerota” din București, aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Valoarea investiției este de 2,04 miliarde lei, TVA inclus, iar finanțarea ar trebui asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență și bugetul de stat. Durata de execuție a lucrărilor este de 3 ani, termenul fiind calculat după stabilirea constructorului și emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Noul spital va fi amplasat pe Aleea Privighetorilor nr. 1A, sector 1, chiar lângă Academia de Poliție.

Potrivit hotărârii executivului, în noua locaţie a Spitalului „Dimitrie Gerota” se vor furniza servicii spitaliceşti integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare complete (investigare, diagnosticare, tratament) atât pentru afecţiuni acute, cât şi pentru reabilitarea şi recuperarea în afecţiuni cronice.

Spitalul va avea un total de 400 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienţilor, 40 paturi în regim de spitalizare de zi şi 50 paturi pentru anestezie şi terapie intensivă, precum şi o unitate pentru primirea urgenţelor (UPU).

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *