Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș, reacție după ce legea prin care jurnaliștii sunt scutiți de impozit a fost adoptată: Cineva tocmai le-a pus în brațe un măr otrăvit

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a spus, după ce a fost adoptată legea prin care jurnaliștii sunt scutiți de impozit, că oamenii care lucrează în domeniu nu au cerut așa „și își dau seama că cineva tocmai le-a pus în brațe un măr otrăvit”.

„Am văzut mai multe reacții de la jurnaliști respectabili care protestează față de o lege votată de PSD prin care ziariștii primesc un tratament diferențiat la impozitare și alte privilegii fiscale. Oamenii nu au cerut așa ceva, sunt uluiți, și își dau seama că cineva tocmai le-a pus în brațe un măr otrăvit”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Președintele PLUS consideră că proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților „este doar o nouă monstră de mentalitate iremediabil pervertită a PSD”

„Este doar o nouă mostră de mentalitate iremediabil pervertită a celor de la PSD: putem fura, putem prăda, important e să ni-i facem părtași pe ceilalți. În felul ăsta îi culpabilizăm și le anihilăm orice tentativă de moralitate. Îi facem prizonieri printr-o lege dată rapid care poartă beneficii speciale pentru o breaslă și putem trăi liniștiți în mizerie morală pentru că apa tulbure va deveni mediul comun al tuturor.

În această logică a fost guvernată România în ultimele decenii. Marii corupți au tot încercat să-i corupă și pe ceilalți pentru a nu se auzi zgomot în jurul propriilor privilegii”, a mai adăugat președintele PLUS.

Dacian Cioloș mai spune că proiectul de lege inițiat de PSD, ALDE și PMP „încearcă să compromită jurnaliștii crezând că lăcomia e o boală generalizată, așa cum e în mediul politic “nevaccinat” cu moralitate”.

„România nu are nevoie de categorii speciale cu pensii și tratament special. Orice român care muncește este special și statul trebuie să trateze cu respect egal fiecare cetățean. România are nevoie de o nouă clasă politică pentru că cea veche se crede, de prea multă vreme, specială”, a conchis Cioloș.

Propunerea legislativă care prevede ca jurnaliștii și tehnicienii în radiodifuziune și televiziune să fie scutiți de plata impozitului pentru veniturile din salarii, asimilate salariilor și din drepturile de proprietate intelectuală, a trecut în Camera Deputaților cu 174 de voturi „pentru”, 2 împotriva și 91 de abțineri.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *