Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Grupare care aproviziona deținuții din penitenciare cu heroină, destructurată de DIICOT

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a transmis joi, 29 septembrie, că a destructurat două grupări acuzate de trafic de persoane și trafic de droguri de mare risc. O parte dintre inculpații reținuți de procurorii DIICOT ar fi fost responsabili cu aprovizionarea cu heroină a deținuților din două penitenciare.

În urma perchezițiilor de miercuri, 12 inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi 17 persoane vor afla dacă sunt arestate preventiv pentru 30 de zile. Trei dintre ei sunt arestați în alte cauze, mai arată anchetatorii.

Cinci dintre inculpați sunt acuzați că ar fi procurat heroină din Cartierul Ferentari, din București, pe care o vindeau, ulterior, altor consumatori din Capitală, dar și deținuților din două penitenciare, notează DIICOT.

Totodată, procurorii mai investighează acuzațiile potrivit cărora doi români și un spaniol ar fi obligat o tânără să se prostitueze în Spania, prin metoda Loverboy.

Astfel, la începutul lunii septembrie 2020, unul dintre inculpați a recrutat prin inducere în eroare (metoda „loverboy”) o persoană vătămată pe care a transportat-o în Spania, unde a fost adăpostită în imobilul celui de-al doilea inculpat, fiind obligată să practice prostituția, sumele de bani astfel obținute fiind însușite în totalitate de cei doi, astfel încât aceasta să fie menținută într-o continuă dependență. În luna iunie 2021, a fost atras ca membru constituent și un cetățean spaniol care a pus la dispoziție conturile bancare în vederea depozitării sumelor de bani obținute din exploatarea persoanei vătămate”, au explicat procurorii.

Sursă foto:Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii