Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Grupare care a obligat minori din Brașov să practice prostituția, destructurată de DIICOT

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 20 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au transmis vineri, 20 ianuarie, că 7 persoane au fost arestate preventiv, într-un dosar în care sunt acuzate că au obligat minori cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani să practice prostituția. Anchetatorii au identificat 7 victime.

Cei 7 inculpați arestați preventiv sunt acuzați de trafic de minori, trafic de droguri de mare risc și operațiuni susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În fapt, s-a reținut că, pe raza județului Brașov, au acționat 7 inculpați care au recrutat, transportat și adăpostit mai multe persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituției”, arată DIICOT într-un comunicat transmis vineri.

Cele 7 victime identificate de procurori au fost recrutate prin metoda „loverboy” („inducerea în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire”, definiția prezentată de procurori într-un alt caz).

În vederea practicării prostituției, inculpații au postat anunțuri pe diverse site-uri de profil și au închiriat spațiile necesare desfășurării activității, însușindu-și cea mai mare parte din sumele de bani obținute în această modalitate”, arată sursa citată.

Totodată, membrii grupării sunt acuzați că comercializau droguri de risc și mare risc (precum cocaină sau canabis), dar și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (de regulă este vorba de substanțe tip etnobotanice).

În urma perchezițiilor, procurorii au ridicat 1 kilogram de canabis, 5 grame de cocaină, 14.250 de lei și 350 de euro, o armă cu aer comprimat, telefoane mobile, dar și mai multe documente.

Sursă foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW