Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Grindeanu, întrebat dacă vom avea Guvern săptămâna aceasta: Este cea mai grea întrebare

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 15 noiembrie 2021

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat luni, 15 noiembrie, că negocierile pe programul de guvernare continuă, în condițiile în care nu s-a ajuns la un acord în câteva domenii, precum cel al Justiției. Liberalii și social-democrații nu s-au înțeles privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), așa numita Secție Specială (SS).

Social-democrații s-au reunit luni, 15 noiembrie, într-o ședință a Consiliului Politic Naţional, pentru a discuta despre stadiul negocierilor cu PNL pentru formarea Guvernului şi despre propunerea de premier cu care partidul va merge la consultările de la Palatul Cotroceni.

Despre majorările de venituri, Grindeanu a apreciat că populația trebuie ajutată de stat, în contextul perioadei dificile prin care trece țara.

„E absolut necesar ca în această perioadă, când România traversează o perioadă nu foarte simplă, populaţia trebuie să fie ajutată, nivelul de trai a scăzut, inflaţia este mare, e absolut necesar ca statul român să vină să ajute populaţia”, a declarat deputatul, înaintea ședinței PSD, citat de News.ro.

Întrebat dacă săptămâna aceasta vom avea Guvern, Grindeanu a replicată că „este cea mai grea întrebare, nu vă pot răspunde”.

Context

Reprezentanții PSD și PNL au terminat discuțiile pe tema programului de guvernare în acest sfârșit de săptămână și urmează să aprobe forma finală în cadrul ședințelor celor două partide, după cum a anunțat Florin Cîțu, duminică, 14 noiembrie.

Președintele liberalilor a precizat că numele noului prim-ministru va fi decis de Klaus Iohannis, în urma consultărilor.

„Ca principii, am agreat, este forma finală de text, sunt măsuri și pentru antreprenori și pentru partea cealaltă. Când vor fi concrete, le vom prezenta. Noi avem măsurile pentru un sistem public eficient și suplu și performant, vedem forma care va fi în programul de guvernare”, a declarat Florin Cîțu, duminică, la Parlament, la finalul negocierilor dintre PSD și PNL pe tema programului de guvernare.

Președintele PNL susține că cele două partide au agreat „de principiu” să crească salariile, alocațiile și investițiile.

Luni, 15 noiembrie, și PNL va avea o ședință pentru a aproba forma finală a programului de guvernare al noului executiv format din liberali, social-democrați și UDMR.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW