Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: Mergem la Președintele României cu două variante de prim-ministru. Vor fi multe majorări de la 1 ianuarie

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 noiembrie 2021

Marcel Ciolacu a declarat duminică, 14 noiembrie, că PSD și PNL vor merge la Palatul Cotroceni cu două variante de prim-ministru, urmând ca decizia să fie luată de președintele Klaus Iohannis. Liderul social-democrat a anunțat „multe” majorări de la 1 ianuarie, fără să ofere detalii suplimentare.

Urmează să mergem la Președintele României cu două variante(…)Președintele României este îndreptățit să desemneze prim-ministrul. Este varianta prin rotație, președinții celor două partide, vom vedea varianta agreată de președinte”, a declarat duminică Marcel Ciolacu, la finalul negocierilor dintre PSD și PNL pe tema programului de guvernare.

Marcel Ciolacu a precizat că măsurile legate de pensii, alocații și salarii vor fi cuprinse în cadrul capitolului legat de domeniul Muncii și vor fi prezentate săptămâna viitoare.

Avem 2-3 simulări și așteptăm impactul bugetar, să fie calculat de Ministerul de Finanțe, să vedem. Toate sunt creșteri. Sunt procente diferite(…)Este vorba un pachet integrat, care cuprinde pensii, alocații(…)Vor fi multe majorări de la 1 ianuarie(…)Eu nu vreau să îi mint pe români, vor ști acest lucru când avem și decis”, a precizat liderul PSD.

Liderul social-democraților a precizat că partidul pe care îl reprezintă nu își dorește să renunțe la „taxa pe activele de lux și pe veniturile excepționale”.

Nu a vorbit nimeni de taxe noi, vorbim de o taxă modică pe care și-o pot permite anumite persoane să o plătească, adresată unor persoane, fiindcă există o discrepanță imensă în societate. Nu se atinge nimeni de veniturile clasei medii”, a adăugat Ciolacu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW