Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Grindeanu anunță operaționalizarea „rapidă” a liniilor de cale ferată din Portul Galați

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2022

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat marți, 26 aprilie, operaționalizarea „rapidă” a liniilor de cale ferată din Portul Galați. Potrivit social-democratului, termenul limită pentru licitație este 19 mai 2022.

„Operaționalizăm rapid liniile de cale ferată din Portul Galați! Data de 19 mai 2022 este termenul limită pentru licitația destinată reparației liniei de cale ferată cu ecartament larg dintre Giurgiulești (Republica Moldova) și Portul Galați”, a anunțat Grindeanu pe Facebook marți, 26 aprilie.

Potrivit ministrului, linia de cale ferată va permite transportul mărfurilor spre și dinspre Ucraina, via Republica Moldova, prin Portul Galați. Astfel, portul de la Galați ar urma să devină unul dintre punctele cheie din regiune pentru transportul de mărfuri și materii prime, alături de portul Constanța,

„Reparațiile pentru această linie de cale ferată cu ecartament lărgit (3,583 km) și pentru o linie de cale ferată cu ecartament normal (1,167 km) din Portul Galați vor dura 60 de zile de la data semnării contractului. Suma de 1,289 milioane de lei fără TVA necesară reparațiilor va fi suportată din bugetul CFR Infrastructură”, se mai arată în postare.

Amintim că, la jumătatea lunii aprilie, Guvernul a alocat 200 de milioane de lei pentru a operaţionaliza vagoanele din Portul Constanţa.

Șeful Executivului, Nicolae Ciucă, explica atunci că s-au discutat măsuri pentru a mări „tot ceea ce ţine de infrastructura de operare”.

„În această infrastructură, componenţa feroviară joacă un rol foarte important. Am identificat banii necesari şi astfel, prin hotărârea de astăzi (14 aprilie – n.red.), vom aloca 200 de milioane de lei pentru a putea operaţionaliza ceea ce ani buni de zile a fost blocat, prin vagoanele care au zăcut pe liniile de infrastructură feroviară din Portul Constanţa”, a spus premierul, la începutul ședinței de guvern din 14 aprilie.

Nicolae Ciucă a arătat că Guvernul va continua să asigure „ritm şi capacitate” capacităţilor de transport din port.

Foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW