Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Greva generală din Educație continuă și astăzi. Profesorii vor decide, dacă acceptă carduri valorice

By news.ro , in Stirile zilei , at 25 mai 2023 Etichete: , , ,

Liderii sindicatelor din educaţie au anunţat, după negocierile cu reprezentanţii Guvernului, că greva generală va continua şi joi, 25 mai, când „va exista un răspuns foarte clar pentru Executiv”, cu privire la oferta făcută. Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a afirmat că, din mesajele primite până în prezent, oferta va fi respinsă, însă, trebuie consultaţi toţi colegii.

Vreau să fie un mesaj foarte clar, nu s-a luat aici vreo decizie privind încetarea vreunei acţiuni de protest, decizia revine strict membrilor de sindicat din toate unităţile de învăţământ şi ne-membrilor de sindicat. Aceasta este o acţiune de protest mai presus decât o creştere salarială. Vorbim de statutul celor care lucrează în sistem, numai colegii noştri se pot pronunţa”, a declarat preşedintele Federaţiei ”Spiru Haret”, Marius Nistor.

Anton Hadăr, lider al Federaţiei Naţionale Sindicale ”Alma Mater”, a afirmat că, în opinia sa, ”e un pas înainte faţă de situaţia de ieri”.

„Nu ştiu dacă este un pas suficient. Suntem pe muchie de cuţit. Încă nu se poate trage o concluzie astăzi. O parte ar vrea să continue protestul, altă parte(…) a declarat Hadăr.

După  discuțiile de ieri, 24 mai,  guvernanții au menționat  că în acest moment salariile personalului din învățământ nu se pot majora și au propus, în schimb, acordarea unor carduri valorice, de 1000 de lei, respectiv 1500 de lei, începând cu luna iunie ac. Inquam Photos / Octav Ganea

CITEȘTE ȘI:  A treia zi de grevă a profesorilor. Sindicatele i-au chemat pe guvernanți la sediul lor

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii