Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Grecia a renunțat la certificatul de vaccinare anti-COVID pentru turiști

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 2 mai 2022

Grecia a ridicat duminică restricțiile impuse pentru a limita răspândirea COVID-19 pentru zborurile externe și interne, a anunțat autoritatea elenă de aviație civilă, înaintea sezonului turistic de vară, care, speră oficialii, va duce la o revenire a încasărilor după criza pandemică.

Pentru a zbura în sau din țară, călătorii trebuiau anterior să prezinte fie un certificat de vaccinare, fie un certificat care să ateste că s-au vindecat de coronavirus, fie un test cu rezultat negativ la SARS-CoV-2, scrie Khaleej Times.

De la 1 mai, pasagerii și echipajul vor trebui să poarte doar o mască de protecție pentru față, a precizat autoritatea aviației civile.

Sezonul turistic de vară începe, de obicei, după Paștele ortodox grec, care a fost pe 24 aprilie. Grecia se așteaptă la un număr mare de vizitatori în acest an, iar oficialii estimează că veniturile vor ajunge la 80% din nivelurile din 2019. Acela a fost un an record înainte ca pandemia să oprească călătoriile.

Odată cu scăderea numărului infecțiilor, restaurantele și magazinele de vânzare cu amănuntul au deschis duminică la o capacitate de 100%, permițând clienților să intre fără dovadă de vaccinare, ci doar cu mască sanitară.

Grecia a raportat, până în prezent, 3.323.922 de cazuri și 29.153 de decese asociate COVID-19.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 34448 more Information to that Topic: mainnews.ro/grecia-a-renuntat-la-certificatul-de-vaccinare-anti-covid-pentru-turisti/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *