Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gigi Becali cere reabilitare judecătorească după executarea pedepsei: Vin la Înalta Curte fără belele, vin cu pace, pentru albire

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 16 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Gigi Becali cere reabilitare judecătorească după executarea pedepsei executate în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Avocații latifundiarului au depus această cerere pe 16 octombrie la Tribunalul București, însă instanța a declinat cazul, pe 31 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

„Vin la Înalta Curte fără belele, vin cu pace, pentru albire. Înseamnă mare lucru (reabilitarea, n.r). Adică e o mică îndreptare. (Are, n.r.) Interdicţiile de a alege şi a fi ales. Şi atât, de fapt. Funcţie de demnitatea publică nu mă interesează. Să aleg – să zicem aşa şi-aşa. Nu e mare lucru (să candidez)”, a declarat Gigi Becali în fața clădirii Instanței Supreme.

Cererea de reabilitare judecătorească reprezintă ștergerea pedepselor dispuse de instanță la momentul condamnării.

Lui Gigi Becali i s-a interzis dreptul de a fi ales într-o funcţie publică şi de a vota, iar acum finanțatorul FCSB vrea “eliminarea” acestor pedepse și redobândirea drepturilor enumerate.

Becali a menționat că nu vrea să candideze, însă vrea reabilitarea în contextul recentului dosar de la DNA în care este implicat și nepotul său.

„Păi trebuie, dacă nu ceri nu iei niciodată. Trebuie să aştepţi 5 ani pentru reabilitarea de drept. Dacă aştept, doamne fereşte mai face un dosar, zice că eşti recidivist. Eu am făcut puşcărie degeaba şi de aia am şi venit să cer reabilitarea”, a declarat Gigi Becali.

Gigi Becali a fost eliberat condiționat din penitenciarul Poarta Alba, pe 3 aprilie 2015, după ce a executat 1 an și 10 luni din pedeapsa totală de 3 ani și 6 luni de închisoare.

Gigi Becali și nepotul său, urmăriți penal de DNA pentru spălare de bani

DNA a dispus urmărirea penală față de Gigi Becali și  nepotul său, Vasile Geambazi, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, pentru niște presupuse fapte săvârșite în perioada 2014-2019.

În aceași cauză a fost dispusă și continuarea urmăririi penale față de un un evaluator desemnat de A.N.R.P, fiind suspect de de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave.

Gigi Becali și nepotul său sunt implicați într-un dosar de spălare de bani într-o afacere cu un teren de 21,75 hectare, de lângă București, care  care făcea obiectul unui dosar de despăgubire la A.N.R.P.

 

 

sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/gigi-becali-cere-reabilitare-judecatoreasca-dupa-executarea-pedepsei-vin-la-inalta-curte-fara-belele-vin-cu-pace-pentru-albire/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *