Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


AUR i-a cerut bani lui Gigi Becali pentru campania lui Mihail Neamțu / Becali a băgat 500.000 de euro în campania PSD

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 9 mai 2024

Gigi Becali i-ar fi acordat un ajutor financiar major candidatei PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, în valoare de 500.000 de euro, după cum a declarat acesta, potrivit ProSport. 

„Fina mea (n. red. Gabriela Firea) candidează. Ea nu are bani. Candidații de la europarlamentare trebuie să dea niște bani împrumut, pe care-i iau înapoi. Și ea nu are de unde. Așa fac partidele. Și a venit la mine să o ajut, și eu i-am dat că este fină.

Eu n-am nevoie de DNA, o fac publică (n.red. donația), am dat la PSD 500.000 euro. Bani pe care mi-i dă înapoi, după ce primesc ei de la stat. Că statul le dă o sumă de bani în funcție de procentaj. Nu știu cât ia”, a spus Gigi Becali într-un videoclip postat pe canalul de Youtube zonenewstv.

Gabriela Firea: Nu mi-a dat mie, a dat la partid

„Nu m-a împrumutat pe mine, a împrumutat partidul, PSD național, prin notar public, în condițiile legii. Puteti sa luati legatura cu doamna Elena Vlad – director economic PSD. Banii sunt pentru campania generală, împrumutul era pentru europarlamentare, nu pentru locale. La locale oricum sumele sunt mult mai mici, decât la europarlamentare”, a explicat Gabriela Firea pentru HotNews.ro.

George Simion i-ar fi cerut bani lui Gigi Becali pentru campania lui Mihail Neamțu

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion și candidatul la europarlamentare Mihail Neamțu, au mers joi, 9 mai, în vizită acasă la Gigi Becali. Acolo, Simion

„Să vedem dacă o să îi dau o mână de ajutor lui Neamțu, că el candidează la europarlamentare, dar nu mai este timp acum, când începe campania? Campania a început, și atunci nu se poate. Dacă venea mai devreme, îl împrumutam, partidul, cu 500 de mii, cum am împrumutat și PSD-ul. Acum împrumutam AUR-ul. Să vedem o formulă, să îl împrumut pe el, dacă e legal să îl împrumut pe Mihail Neamțu și el să își finanțeze campania”, a spus Gigi Becali.

Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii