Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


Gheorghe Stan, contrazis de DNA: Nu a existat niciun fel de discuție privind dosarele Hrebenciuc și Ghiță

By Andreea Traicu , in Fara categorie , at 18 iunie 2019

DNA infirmă existența unor discuții cu Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție despre retraherea apelurilor în cauzele Hrebenciuc și Ghiță. Direcția îl contrazice astfel pe fostul șef al Secției Speciale care menționa că instituția a fost de acord și că a existat o corespondență privind cele două cauze.

”Nu a existat niciun fel de discuție / corespondență cu privire la dosarul în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc și alții, mediatizat prin comunicatul nr. 120/VIII/3 din 22 ianuarie 2015, iar despre retragerea apelului, conducerea Direcției Naționale Anticorupție a aflat din presă.

Cu referire la cel de-al doilea dosar care a fost trimis în judecată Sebastian Ghiță și alții, mediatizat prin comunicatul nr. 910/VIII/3 din 29 iunie 2016, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a luat decizia de retragere a apelului la data de 10 iunie 2019, iar la data de 13 iunie 2019 a retras efectiv apelul și în aceeași zi a notificat conducerea Direcției Naționale Anticorupție să ia act despre acest lucru”, transmite DNA.

Instutiția menționează că nu mai are competență privind cele două cauze.

”Consecința nedeclarării apelului în aceste două cauze este că inculpații condamnați în primă instanță nu pot primi pedepse mai mari în apel, iar cei achitați rămân achitați”, explică DNA.

Declarația lui Gheorghe Stan, fost șef al SIIJ

”Referitor la cele două dosare la care faceți referire, fără a comenta conținutul acestora, pot să vă spun că am avut discuții cu procurorul-șef DNA, care a împărtășit punctul nostru de vedere cu privire la oportunitatea retragerii căii de atac. Există și o corespondență scrisă în care am transmis Direcției Naționale Anticorupție punctul nostru de vedere, raționament la care DNA nu a formulat obiecțiuni”, a spus Gheorghe Stan pentru Mediafax.

Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW