Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 23 septembrie 2022 Etichete: ,

Gheorghe Dincă a fost condamnat vineri, 23 septembrie, la 30 de ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. În prezent, acesta se află în stare de detenție provizorie în Penitenciarul Craiova.

El a fost condamnat pentru infracțiunile de omor calificat, trafic de persoane, trafic de minori, viol și profanare de cadavre.

„Condamnă pe inculpatul DINCĂ GHEORGHE zis „POPICU”, în prezent aflat în stare de detenție provizorie în Penitenciarul Craiova, la:

– pedeapsa de 25 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat … (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela);

– pedeapsa de 25 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat … (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela);

– pedeapsa de 10 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane … (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela);

– pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori … (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela);

– pedeapsa de 15 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol … (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela)

– pedeapsa de 15 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol … (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela);

– pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte … (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela);

– pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte … (o faptă față de victima Măceșanu Alexandra Mihaela);”, se arată în sentința de vineri dată de Tribunalul Olt.

Aceste pedepse au fost contopite, astfel că Dincă ar urma să stea în închisoare 30 de ani.

„În baza art. 38 alin. 1 Cp constată că infracțiunile săvârșite de inculpatul Dincă Gheorghe și pentru care a fost condamnat în prezenta cauză sunt concurente. Î(…) contopește pedepsele stabilite în prezenta cauză în sensul că aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă (…) în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție”, se mai arată în decizia instanței.

700.000 de euro, daune pentru familii

Dincă trebuie, de asemenea, să plătească 700.000 de euro pentru familiile victimelor.

Vecinul lui Dincă, Ștefan Risipițeanu, a fost și el condamnat la 7 ani de închisoare pentru infracțiunea de viol, din care se va scădea perioadă în care a fost reținut. Concret, din data de 27 noiembrie 2019 până în prezent.

„Condamnă pe inculpatul RISIPIȚEANU ȘTEFAN, zis „Fănică”, în prezent aflat în stare de detenție provizorie în Penitenciarul Craiova, la:

– pedeapsa de 7 (șapte) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol … (o faptă față de victima Melencu Luiza Mihaela);

(…) deduce din pedeapsa de executat durata reținerii … și arestării preventive a inculpatului Risipițeanu Ștefan în prezenta cauză, de la 27.11.2019, la zi”.

Trimiterea în judecată

În data de 15 ianuarie, Gheorghe Dincă, principalul suspect pentru dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, a fost trimis în judecată. La fel șecinul său, Ștefan Risipițeanu, acuzat de viol în acest dosar.

„Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni) și a inculpatului R.Ș. pentru săvârșirea infracțiunii de viol”, transmite DIICOT.

De asemenea, complicele lui Gheorghe Dincă, Ștefan Risipițeanu a fost trimis în judecată pentru viol. Potrivit procurorilor DIICOT, acesta l-ar fi surprins pe Gheorghe Dincă atunci când a adus-o acasă pe Luiza Melencu și i-a cerut să îl lase și pe el să întrețină relații sexuale cu tânăra. Gheorghe Dincă ar fi acceptat, pentru a nu risca să fie descoperit.

Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii