Friday, May 17, 2024
Jurnalism corect


Germania a anunțat că va extinde sprijinul pentru poliția aeriană NATO în România

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 24 februarie 2022

Germania este pregătităsă își extindă sprijinul pentru misiunea de poliție aeriană a NATO în România și, de asemenea, să se conformeze și altor solicitări din partea alianței, a anunțat joi ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht.

„Am dat (un) ordin de a extinde și de a ne extinde angajamentul nostru în misiunea de poliție aeriană din România”, a declarat Lambrecht reporterilor după ce a informat comisia de apărare a parlamentului german în acest sens, citată de CNN.

Lambrecht a adăugat că Germania este, de asemenea, pregătită să se conformeze și altor solicitări ale NATO.

La începutul zilei, ea a afirmat că atacul Rusiei asupra Ucrainei este o încălcare drastică a dreptului internațional. „Putin este singurul responsabil pentru suferința teribilă care îi este asociată”, a subliniat aceasta.

La începutul acestei luni, Germania a trimis trei avioane de luptă pentru a participa la misiunea NATO de protejare a spațiului aerian al României. De asemenea, Germania a desfășurat recent încă 350 de soldați în Lituania ca parte a angajamentului său în cadrul NATO, pe lângă cei 550 de soldați care fac parte din unitatea de luptă NATO condusă de Germania.

Foto: Inquam Photos / Costin Dincă

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *