Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


George Simion, reacție la scandalul vaccinurilor: Domnule Cîțu, domnule Voiculescu, doamna Mihăilă, să vă fie rușine! Ați zdrobit viețile a sute de mii de români

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 23 noiembrie 2023

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a avut joi o reacție în scandalul vaccinurilor. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut joi, 23 noiembrie, ridicarea imunității și punerea sub acuzare a fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în dosarul legat de achiziția vaccinurilor împotriva COVID-19. Foștii membri ai Executivului sunt acuzați de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

George Simion a afirmat că românii au fost „furați și mințiți pe față” de către PNL și USR în privința achiziției de vaccinuri anti-Covid. Potrivit acestuia, Guvernul a profitat de starea de panică generată de pandemie.

„Și-au bătut joc nu numai de întreagă populație, ci și de bugetul țării, plătind o sumă astronomică pentru niște doze de vaccin pe care nu le voia nimeni. Ne-au făcut teroriști, ne-au închis în case, au încercat să ne forțeze să ne vaccinăm, ne-au furat banii. Cam la asta se rezumă cei 2 ani de pandemie, timp în care întreaga clasa de mijloc a fost ruinată din punct de vedere financiar, iar anumiți politicieni se imbogateau peste măsură. Din vaccinuri, din măști, din izolete, din teste anti-Covid și din suferința românilor. Dar iată că adevărul iese la iveală într-un final”, a scris Simion pe blogul său.

Liderul AUR a făcut apel la memoria publică, amintind evenimente din timpul pandemiei, precum incendiile din spitale sau decesele pacienților care ar fi contractat bacterii în timpul internării, precum și tombola vaccinării.

„De fiecare dată când o să mai ardă un spital sau o să mai moară pacienți care au contractat bacterii în timpul internării, amintiți-vă că Guvernul lui Cîțu a comandat doze de vaccin în valoare de miliarde de euro. De fiecare dată când autoritățile se plâng că nu există bani pentru modernizarea spitalelor, amintiți-va că același Guvern organiza tombole pentru vaccinați în valoare de milioane de euro”, se mai arată pe blogul lui George Simion.

Șeful AUR a conchis: „Domnule Cîțu, domnule Voiculescu, doamna Mihăilă, să vă fie rușine! Ați zdrobit viețile a sute de mii de români, ați devalizat economia țării, ați încercat să instaurati un regim de teroare medicală în România, crezând că veți putea scapă basma curată. Crezând că românii vor uita tot ce ați făcut! Din păcate pentru dumneavoastră, ați eșuat!”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii