Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă confirmă blocajul negocierilor cu Ponta și Tăriceanu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 22 iulie 2019 Etichete: , ,

Viorica Dăncilă confirmă blocajul negocierilor în urma discuțiilor cu Victor Ponta și cu Călin Popescu Tăriceanu. Premierul susține în continuare că PSD trebuie să meargă la prezidențiale cu propriul candidat.

„E normal ca PSD să meargă cu propriul candidat și astfel să arate încrederea de care se bucură, să își recaâștige electoratul”, a declarat Dăncilă la Sinteza Zilei.

Premierul a confirmat spusele lui Ponta potrivit cărora nu s-a luat o decizie referitoare la susținerea unui candidat.

„Din partea lui Ponta nu am avut încă un răspuns, nici nu i-am cerut un răspuns, au fost teme pe care le-am discutat. Am discutat și cu Tăriceanu despre guvernare, despre modul în care vrem să gândim anumite măsuri și am vorbit și despre o restructurare a Guvernului și în toamna acestui an, în momentul în care începe activitatea parlamentară.

Nu am luat încă o decizie privind susținerea candidatului PSD. După cum știți, domnul Tăriceanu vrea să candideze din partea ALDE. În rest în PSD, s-a luat decizia să mergem cu candidat PSD și mâine se va decide cine va fi”, a spus Dăncilă.

PSD insistă să meargă la alegerile prezidențiale cu un candidat propriu, dar cere susținerea din partea ALDE și Pro România. Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu vrea și el să candideze din partea ALDE.

Ponta: „Nu am luat nicio decizie”

Victor Ponta a spus, în urma discuțiilor cu Viorica Dăncilă și cu Călin Popescu Tăriceanu, că nu a fost luată nicio decizie.

„Am avut azi discuții informale și cu Doamna Viorica Dancila și cu Domnul Călin Popescu Tăriceanu.

Am insistat doar pe obiectivul principal al ProRomania – o schimbare radicală față de tot ceea ce s-a întâmplat din Ianuarie 2017 și până în 27 Mai 2019 : asigurarea unei guvernări eficiente și a unor reforme adevărate în domeniul administrației publice , al economiei și finanțeloreducațiesănătate, mediu șamd.

Evident  nu am luat nicio decizie privind candidaturi sau colaborari politice ( asemenea decizii pot fi luate doar de către Echipa ProRomania) / așa cum am făcut și atunci când am discutat cu liderii Opoziției sau cu Președintele Iohannis am dat dovadă de dorința de dialog – dar am prezentat și susținut punctele de vedere ale ProRomania și interesele sociale și economice pe care noi le reprezentăm”. 

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *