Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


George Simion dă vina pe Jandarmerie pentru agresiunea asupra lui Ludovic Orban produsă la mitingul AUR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 mai 2023 Etichete: ,

Președintele AUR, George Simion, susține că jandarmii poartă vina pentru faptul că fostul premier, Ludovic Orban, a fost agresat la protestul desfășurat de partidul său în fața Parlamentului.

„S-a ajuns la cazul domnului Orban din cauza jandarmilor. Eu le-am zis sa îi deschidă poarta. Oamenii sunt foarte nemulțumiți. Din ce în ce mai mulți români sunt nervoși pe clasa politică (…) Sunt cazuri izolate. Domnul Orban, dacă a suferit, o să facem cerere, să fie identificați cei care l-au agresat. Csoma Botond (n.r. – liderul deputaților UDMR) sper să vină cu vreo dovadă. Domnul Darius Pop (n.r. – deputat AUR) n-a făcut nicio amenințare la adresa jandarmilor, pot sa zic cu tărie. Dacă vom constata că au fost persoane violente, pe lângă calea legală, vor pierde și calitatea de membru de partid”, a declarat George Simion.

Parlamentarii AUR și susținătorii partidului au generat haos în fața și în curtea Parlamentului, unde au desfășurat o manifestație de protest, sub pretextul opoziției față de un proiect de lege, inițiat de Guvern.

Fostul premier Ludovic Orban a fost agresat de către unii dintre huligani, care se pare că l-ar fi lovit inclusiv pe deputatul AUR, Antonio Andrusceac. Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a fost și el la un pas să fie agresat, fiind salvat de intervenția jandarmilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii