Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Judecătorii consideră neatractive instanțele din județul Harghita și Mureș/ Magistrat: Rămânem mereu cu un gust amar

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 31 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Curtea de Apel Târgu Mureș a anunțat, vineri, că deși nu există diferențe salariale în funcție de zonă, judecătorii nu consideră atractive instanțele harghitene, acestea confruntându-se cu un mare deficit de personal.

Curtea de Apel Târgu Mureș are arondate instanțele din județele Mureș și Harghita dar și două judecătorii mureșene, Luduș și Sighișoara, se confruntă cu un deficit major de personal.

„Avem instanţe în Harghita cu patru judecători şi cinci grefieri, ar mai fi posturi libere, dar se pare că nu sunt atractive. Nu ştiu de ce, şi noi ne-am întrebat şi rămânem mereu cu un gust amar. La Mureş, în ultimii trei ani atractivă a fost Judecătoria Târgu Mureş şi Judecătoria Reghin. Doar anul trecut au venit la Luduş şi Sighişoara judecători şi tot nu avem suficienţi. Şi noi ne-am întrebat de ce nu sunt atractive aceste judecătorii, fiindcă nu este un volum atât de mare de activitate, e adevărat, nici schemele nu sunt mari, şi nu sunt departe de Târgu Mureş, iar salariul nu ţine cont de zonă. În Harghita situaţia e şi mai rea, au 12-13 posturi din care au fost cu greu ocupate şapte. La Gheorgheni de asemenea, era doar un judecător, la Topliţa am delegat un judecător fiindcă nu mai aveam pe nimeni, de Topliţa nimeni nu vrea să audă, singura instanţă dorită acolo a fost Odorheiul Secuiesc”, a declarat preşedintele Curţii de Apel Târgu Mureş, Andreea Ciucă, potrivit Agerpres.

La sfârșitul anului 2019, la nivelul Curții de Apel Târgu Mureș și a instanțelor arondate, erau ocupate 87.7% din posturi.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *