Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Geoană, despre riscurile la adresa securității României din partea Rusiei: Nu există

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 23 iunie 2020 Etichete: , , ,

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană,  spune că nu există riscuri la adresa securității naționale a României care vin din partea Rusiei.

„Din punct de vedere al modului în care Federația Rusă își întărește în mod substanțial capacitățile militare, în special prin prisma rachetelor de tip SSC8 dar și a altor tipuri de armamente, folosirea Crimeei ca punte de proiecție către Orientul Mijlociu și către Mediterană, aceste lucruri sunt de interes imediat pentru noi și pentru planificatorii noștri militari. NATO nu intenționează să răspundă identic, simetric cu ce face Rusia, dar gândim un pachet de măsuri politice, militare, inclusiv o arhitectură care să ne permită să facem față provocărilor. Lucrurile sunt în derulare.

Vreau să vă spun pentru a asigura extrem de neechivoc opinia publică din România că riscuri la adresa securității naționale a României din punct de vedere al unor riscuri iminente nu există. Articolul 5 e sacrosant și activ și cred că și pledoaria pe care România o face în mod credibil la nivelul Alianței pentru a avea o prezența mai robustă și o arhitectură cât mai coerentă de apărare și descurajare își produce roadele.”

Vezi și Mircea Geoană: Pandemia nu a eliminat, ci a amplificat riscurile de securitate deja existente. A lăsa garda ar fi o gravă eroare

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW