Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Mircea Geoană: Pandemia nu a eliminat, ci a amplificat riscurile de securitate deja existente. A lăsa garda ar fi o gravă eroare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 iunie 2020 Etichete: , , ,

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, susține că pandemia de coronavirus nu a eliminat, ci a amplificat riscurile de securitate deja existente, iar „a lăsa garda jos într-un astfel de moment ar fi o gravă eroare”.

„Pandemia nu a eliminat, ci a amplificat riscurile de securitate deja existente. A lăsa garda jos într-un astfel de moment, în care elemente de natură diferită se suprapun temporal, economic şi geopolitic, ar fi o gravă eroare. (…)Este un moment în care efectiv nu avem cum să ne relaxăm, să considerăm că riscurile de securitate au dispărut. Dimpotrivă, s-au amplificat. S-au multiplicat. Au devenit şi mai complexe”, a afirmat Geoană de la Bruxelles, într-o videoconferinţă cu jurnalişti din România.

Oficialul a menționat că nu există semnale din partea vreunui stat membru al NATO cu privire la o potențială nerespectare a angajamentului de a aloca 20% din PIB pentru Apărare și și-a exprimat speranța că „în toamnă, când se fac bugetele pe anul următor, lucrurile vor rămâne în parametrii mari existenţi”.

„Perioada de pandemie a reprezentat, din păcate, o încurajare suplimentară pentru actori statali şi non-statali de a abuza de acest moment dificil pentru a-şi avansa nu doar interesele, dar şi pentru a crea şi mai multă discordie şi a amplifica anumite tendinţe care există la nivelul ţărilor libere”, a atras atenţia totodată oficialul NATO, citat de Agerpres.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW