Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gazprom a întrerupt complet livrările de gaz către Letonia

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 iulie 2022

Compania Gazprom, deținută de statul rus, a anunțat sâmbătă, 30 iulie, că a întrerupt complet livrările de gaz către Letonia, motivând că țara baltică ar fi încălcat o serie de condiții impuse de gigantul rus, relatează Reuters și presa de la Riga.

Astăzi (n.r. sâmbătă), Gazprom a suspendat livrările de gaz către Letonia(…), din cauza încălcării condiţiilor de recepţionare a gazului”, a anunțat compania pe Telegram, fără să ofere detalii suplimentare.

Operatorul Leton Conexus Baltic a transmis, sâmbătă, că, în ciuda anunțului Gazprom, livrările au continuat, dar debitul era la jumătate din puterea normală.

Anunțul Gazprom vine la scurt timp după ce Latvijas Gaze (companie pe care Gazprom o deține în proporție de 34% și cel mai important distributor de gaze din țară), a anunțat că a reînceput să cumpere gaz rusesc de la o altă firmă, fără să îi dezvăluie numele.

Letonia a interzis cumpărarea de gaz din Federația Rusă, începând cu anul 2023, dar, până pe 31 august, compania Latvijas Gaze poate reface stocurile pentru iarnă.

Cel mai probabil, anunțul Gazprom ale legătură cu cerința președintelui rus Vladimir Putin, ca țările care importă gaz din Federația Rusă să îl plătească în ruble.

Până în acest moment, gigantul rus a mai oprit livrările către Polonia, Bulgaria, Finlanda, Țările de Jos și Danemarca, țări ce au refuzat să îi facă pe plac liderului de la Kremlin.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *