Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Conflict între Primăria Sectorului 4 și Primăria Generală legat de taxarea locurilor de parcare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 august 2021

Primăria Sectorului 4 a anunțat, joi, 12 august, introducerea unei taxe pentru parcarea pe marile bulevarde, însă intenția nu este văzută cu ochi buni de Primăria Generală, instituția care are în administrare aceste artere.

După ce Consiliul General a aprobat creșterea până la 800% a tarifelor pentru parcările de reședință, Primăria Sectorului 4 și-ar dori să obțină fonduri inclusiv din închirierea a peste 2.500 de locuri de parcare publică, pe care teoretic nu le are în administrare. Acestea sunt situate pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Șoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Șoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinței și Luică.

Tarifele ar urma să se situeze între 1 leu pentru două de parcare în „zonă verde” și 2 lei/oră în „zona galbenă”, adică locurile în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituții publice.

Acuzații de ilegalități

Pe de altă parte, intenția este criticată vehement de viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu, care avertizează că Primăria Sectorului 4 nu are drept legal să perceapă tarife pentru aceste parcări.

„Atrag atenția că Primăria Sector 4 nu poate administra în regim de plata cu ora parcările de pe marile bulevarde, întrucât decizia intră în contradicție cu prevederile Strategiei de parcare pe teritoriul Municipiului București. Sectoarele administrează numai parcaje de reședință, exploatarea lor făcându-se prin închiriere către persoanele fizice îndreptățite, pe bază de contract cu durata de valabilitate de 1 an și cu posibilitatea reînnoirii”, a subliniat Stelian Bujduveanu.

PMB pregătește o nouă strategie de parcări

Așa cum a anunțat recent primarul general, Nicușor Dan, șoferii nu vor mai putea parca gratuit nicăieri în București. Primăria Capitalei pregătește în acest sens o nouă strategie pentru parcări, pe modelul implementat deja în Viena și Oradea, astfel că tariful va fi aplicat tuturor șoferilor, nu doar celor care au găsit un loc de parcare într-un loc delimitat. În spațiul public a fost vehiculată suma de 1,50 lei/oră, însă până în acest moment nu a fost publicat nici măcar un document de lucru. Ultimul cuvânt de spus în privința noii strategii pentru parcări îl va avea Consiliul General al Municipiului București, unde sunt sincope în funcționarea alianței PNL – USR PLUS.

Sursa foto: Primăria Sectorului 4

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *