Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Garda de Mediu a controlat primăriile de sector din Capitală și firmele de salubritate contractate / Octavian Berceanu: Unii nu au autorizație de mediu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 iunie 2021

Garda Națională de Mediu a controlat toate primăriile de sector din Capitală și firmele de salubritate contractate de administrațiile publice, iar, în urma verificărilor, a constatat că unele companii nu au autorizație de mediu, în timp ce două dintre ele nu au trasabilitatea deșeurilor, a precizat Octavian Berceanu. 

Primăria trebuia să găsească operator, operatorul este salubristul. Am amendat şi Primăria şi salubristul în urma controalelor avute. Am refăcut chiar controlul, ca să nu existe suspiciuni cumva. Am controlat şi alte primării ale Bucureştiului, toate şase le-am controlat şi toţi şase salubriştii. Unii dintre salubriştii aceştia nu au autorizaţie de mediu, doi dintre aceşti salubrişti nu au trasabilitatea deşeurilor, le iau, dar unde le duc?”, a declarat Octavian Berceanu, marți seară, la Digi 24, citat de News.ro.

Șeful Gărzii Naționale de Mediu susține că Primăria Capitalei ar fi trebuit să aibă un plan municipal de gestionare a deșeurilor, care să prevadă cantitatea de deșeuri ridicată de sectoare, care sunt capacitățile de sortare și depozitare sau care sunt zonele din economie în care pot fi valorificate deșeurile.

Octavian Berceanu a mai precizat că instituția pe care o conduce are atribuții limitate și că nu poate interveni în relația dintre primării și firmele de salubritate.

Noi avem limite foarte mari, nu ne putem mişca pentru că nu ăsta a fost obiectivul creării Gărzii de Mediu acum nu ştiu câţi ani, în 2013, sunt limitat ca şi unelte în acest conflict, dau amenzi. (…) Eu trec în fiecare zi prin Sectorul 1, m-am săturat să văd, m-am săturat efectiv”, a adăugat Octavian Berceanu.

CITEȘTE ȘI: Clotilde Armand: La următoarea ședință a Consiliului Local voi propune rezilierea contractului cu Romprest

Sursă foto: Facebook / Octavian Berceanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *