Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea nu renunță la Primăria Capitalei: Vor decide bucureștenii

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 9 august 2023 Etichete: , , , ,

În prima apariție după ce a fost nevoită să demisioneze din cauza implicării în scandalul „azilelor groazei”, Gabriela Firea a ținut să transmită că își dorește în continuare să candideze pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, însă doar dacă va avea susținerea Partidului Social Democrat. 

După câteva zile de vacanță, Gabriela Firea s-a întors cu forțe proaspete, sperând să-și revigoreze cariera politică, puternic zdruncinată din cauza scandalului „azilelor groazei”. Într-o intervenție la Antena 3, fosta știristă a transmis că își dorește un nou mandat de primar general, susținând că, înainte de a demisiona din executiv, Marcel Ciolacu i-ar fi promis că rămâne candidata PSD.

Cu toate acestea, fostul ministru nu exclude alte variante de a-și continua cariera politică, arătând că anul viitor în România vor fi organizate mai multe rânduri de alegeri. Cum în acest moment o candidatură la prezidențiale pare de domeniul fantasticului, opțiunile ar fi Parlamentul European sau un nou mandat în Parlamentul României.

„Vor decide românii, bucureştenii, cetăţenii, în general, în ce măsură vor mai da un vot în anul electoral care urmează, mai ales în măsura în care mă voi prezenta la alegeri, pentru că avem patru tipuri de alegeri anul viitor, aşa cum ştiu toţi românii, avem alegeri locale, avem alegeri europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale. În măsura în care voi fi candidat, decizia dacă voi rămâne sau nu în politica mare, o vor lua doar românii”, a declarat Firea, marţi seară, la Antena3.

Firea: Sunt om de echipă

După ce în urmă cu câteva săptămâni s-a vorbit intens despre o candidatură a sa la PMB din partea Partidului Umanist Social Liberal, formațiunea lui Dan Voiculescu, Firea lasă acum de înțeles că va rămâne în PSD indiferent care va fi decizia finală a partidului în această privință.

„Voi accepta orice decizie luată de PSD privind candidatura la primărie pe bază de sondaje și analize. Eu sunt om de echipă”, a subliniat Firea.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii