Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea, în debutul ședinței Consiliului General: Scutiri și înlesniri semnificative pentru proprietarii și administratorii de terase / Lansăm promenada fântânilor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 iunie 2020 Etichete: ,

În debutul ședinței Consiliului General, primarul Gabriela Firea a insistat cu ideea redeschiderii teatrelor și a anunțat că pe ordinea de zi se regăsește un proiect care prevede scutirea proprietarilor de terase de plata taxelor pentru folosirea domeniului public.

În același timp, Firea a ținut să le mulțumească lui Dan Barna, Marcel Ciolacu, Victor Ponta și Traian Băsescu pentru că au susținut în Parlament ideea de redeschidere a teatrelor.

„De ce guvernul nu accepta redeschiderea teatrelor, pentru ca ele nu sunt mai periculoase decât bisericile. Vreau să apreciez public reacția pozitiva pentru mediul cultural și susținerea încercării mele de a redeschide teatrele din capitală oamenilor politici care susțin proiectul meu. Nu este vorba despre mine, este vorba despre cei peste 1.000 oameni de cultura care i-au scris președintelui, premierului. Singurii politicieni care înțeleg domeniul cultural și nevoia de a redeschide și teatrele sub Barna, Ciolacul, Ponta, Băsescu etc. Ei înțeleg că sunt mai importante teatrele decât păcănelele. (…) Proiect foarte important: Suntem primul oraș care și aprobă scutiri și înlesniri semnificative pentru proprietarii și administratorii de terase. Aceștia vor fi scutiți de toate sumele pe care ar trebui să le plătească pentru folosirea domeniului public în București.” a declarat Gabriela Firea, în debutul ședinței Consiliului General.

De asemenea, Firea a anunțat crearea unei zone de recreere, odihnă și pentru organizarea de evenimente în centrul Capitalei, între Splaiul Independenței și Bulevardul Libertății.

„Un alt proiect important pe care îl supun dezbaterii: lansarea promenadei fântânilor, unde vom avea un bulevard de nivel european în care și bucureștenii și turiștii se vor relaxa, vor fi oaze ocupate de domenii culturale, terase, teatre, magazine de suveniruri etc,” a adăugat Gabriela Firea.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/gabriela-firea-in-debutul-sedintei-consiliului-general-scutiri-si-inlesniri-semnificative-pentru-proprietarii-si-administratorii-de-terase-lansam-promenada-fantanilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *