Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Gabriela Firea îi răspunde lui Florin Cîțu: Nimic flagrant, ilegal, nimic care să însemne o greşeală a noastră

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Gabriela Firea a reacționat, după ce Florin Cîțu a anunțat rezultatele controlului de la Primăria Municipiului București. Primarul în funcție al Capitalei susține că ar fi vorba despre o manevră de campanie electorală și continuă acuzațiile potrivit cărora inspectorii MFP ar fi fost amenințați că o șă-și piardă locul de muncă dacă nu scriu „ceva”.

Ministerul Finanțelor Publice a găsit un prejudiciu de 40 de milioane de euro în urma unui control la Primăria Capitalei, dar primarul în funcție susține că inspectorii ar fi fost amenințați că o să-și piardă locul de muncă dacă nu scriu „ceva, orice”.

Din păcate, această campanie pentru parlamentare va fi la fel de mincinoasă şi urâtă ca şi campania pentru alegerile locale (…) Referitor la afirmaţiile de azi ale domnului ministru Cîţu nu pot să spun decât că e de râs, realmente este de râs. Nu a găsit absolut nimic, a început un  control politic în decembrie anul trecut, au plecat inspectorii la Ministerul de Finanţe aşa cum au venit şi s-au reîntors spunând că dacă nu scriu ceva, orice, vor fi daţi afară şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă. Prin urmare, s-au închis într-un birou, au cerut documente de la Direcţia noastră economică şi au scris”, a declarat Gabriela Firea.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu, despre controlul de la PMB: Arată clar o administrare proastă a banului public

Gabriela Firea a spus că nu s-a găsit nimic ilegal în urma controlului.

Repet, nimic flagrant, ilegal, nimic care să însemne o greşeală a noastră, ci au descris nişte fapte. Pe scurt, se referă la situaţia în care municipiul Bucureşti nu are complet inventariul patrimoniului, situaţie în care se găsesc majoritatea municipiilor, oraşelor, de asemenea ministerelor. Nu veţi găsi nicio entitate care să aibă acest inventar finalizat, deoarece este în permanentă mişcare”, a precizat Gabriela Firea.

Primarul în funcție a vorbit și despre situația subvențiilor pentru termoficare.

A doua acuză se referă la faptul că pe timpul Guvernului PSD PMB a fost sprijinită cu 500 milioane lei pentru termoficare (…) Guvernele au înţeles în fiecare an să sprijine pe perioada iernii Primăria Capitalei, deci pe cetăţeni (…). Aceşti bani au fost folosit numai pentru termoficare, plata subvenţiei şi toţi aceşti bani s-au dus pentru populaţie, nu în altă direcţie. Bineînţeles că ei au spus suma integrală trebuia vărsată în contul Escrow şi nu folosită şi pentru subvenţie, deci pentru populaţie, ceea ce nu scria în documentul pe care noi l-am primit de la Guvern”, a adăugat Gabriela Firea.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW