Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea cere din nou o dezbatere cu Nicușor Dan. În urmă cu patru ani fosta primăriță a refuzat orice confruntare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 4 iunie 2024

Cu mai puțin de șase zile rămase până la alegeri, Gabriela Firea pune toate armele pe masă. Plasată în toate sondajele de opinie, inclusiv cele publicate de PSD, sub Nicușor Dan, fosta primărița i-a cerut din nou actualului edil organizarea unei dezbateri televizate. 

„Am primit și eu pe diferite grupuri de WhatsApp acel document. Am citit ulterior reacția domnului primar de pe Facebook cum că a avut o colaborare cu instituțiile statului așa cum aveau toți oamenii. Nu înțeleg de ce mai pe seară a șters postarea. Eu aș dori să mă întâlnesc cu domnul primar general în dezbateri televizate pentru a discuta despre fluidizarea traficului. L-aș întreba de ce a diseminat în spațiul public neadevăruri despre datoria imensă pe care ar fi găsit-o la primărie din cauza căreia nu a putut să finalizeze proiectele lăsate de mine în stadii avansate și nici nu a început vreun proiect nou. Și eu când am venit la primărie am găsit datorii ca orice primar. Și cel care va veni de aici înainte va găsi datorii pentru că este o subfinanțare crasă a administrației locale comparativ cu multitudinea de probleme. Sunt alte tipuri de întrebări pe care aș dori să le gestionăm în spațiul public”, a declarat Gabriela Firea, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Ministerului Transporturilor.

Firea a refuzat să dezbată cu Nicușor în urmă cu patru ani

Nu aceeași opinie despre dezbaterile electorale avea candidata PSD în urmă cu patru ani, înainte de precedentul scrutin. Atunci, Gabriela Firea a refuzat invitațiile lansate de Nicușor Dan pentru organizarea unor astfel de confruntară sub pretextul efectuării unui test antidrog.

„Cu toata dragostea particip la toate dezbaterile daca onor contracandidatii mei prezinta public testele covid si antidrog la zi! Trebuie sa dovedim sanatate si luciditate, da?”, spunea Firea la vremea respectivă.

Sursa: G4Media.ro

Singura confruntare într-o dezbatere electorală între Gabriela Firea și Nicușor Dan a avut loc în campania electorală din anul 2016, la Digi24. Pe lângă cei doi, la dezbaterea respectivă a participat și Robert Turcescu, care candida din partea PMP.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW